Χρήστης ή χρήστρια αμαξιδίου διασχίζει γρήγορα έναν διάδρομο επαγγελματικού χώρου, με την κάμερα να πιάνει φευγαλέα την κίνησή του.

top, Εταιρικά Προγράμματα, Νέα, Προγράμματα Μeallamatia|

Αξιολόγηση Προσβασιμότητας Εργασιακού Περιβάλλοντος

Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε το ποικιλόμορφο προφίλ της εταιρείας σας, αξιολογούμε το επαγγελματικό σας περιβάλλον σε θέματα φυσικής προσβασιμότητας.

5 καλοί λόγοι να κάνετε προσβάσιμο και συμπεριληπτικό τον χώρο σας:

💡 Οι ποικιλόμορφοι και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακοί χώροι είναι 2 φορές πιο πιθανόν να πληρούν ή να υπερβούν τους οικονομικούς τους στόχους, 6 φορές πιο καινοτόμοι και 6 φορές πιο αποτελεσματικοί στο να προβλέψουν αλλαγές.

💡 78% των καταναλωτών προτιμούν επιχειρήσεις που φροντίζουν να είναι προσβάσιμες.

💡 92% των πελατών προτιμούν εταιρείες που απασχολούν ανθρώπους με αναπηρία.

💡 Έτσι, εφαρμόζετε στην πράξη τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία» ενός νομικά δεσμευτικού κειμένου και για την Ελλάδα. Στη σύμβαση ορίζεται ρητά ο καθολικός σχεδιασμός προϊόντων, περιβάλλοντος, προγραμμάτων και υπηρεσιών που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους ανθρώπους στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση.

💡 Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας γίνεται, προβολή της εταιρείας σας ως καλή πρακτική στο meallamatia.gr, τη μοναδική, πλήρως προσβάσιμη πλατφόρμα ενημέρωσης στην Ελλάδα με πάνω από 26.200 ακολούθους στο Facebook και 170.000 μοναδικούς χρήστες για το 2022.

Ποια είναι η διαδικασία;

1ο στάδιο: Επισκεπτόμαστε τον χώρο για μία αρχική εκτίμηση.  Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες σας ώστε, με γνώμονα την νομοθεσία και την ανάπτυξη της εταιρείας, να εξελίξουμε το περιβάλλον σας σε έναν χώρο ισότιμων ευκαιριών για όλους και όλες.

2ο στάδιο: Ακολουθεί ενδελεχής απογραφή προσβασιμότητας των χώρων από focus group ατόμων με αναπηρία και ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων.

ℹ️ Το Focus Group αποτελείται από άτομα με οπτική, ακουστική και κινητική βλάβη διαφόρων επιπέδων (π.χ. άτομα ολικά τυφλά, με μερική απώλεια όρασης κλπ.) ώστε να εξασφαλίζεται η εκτίμηση της καθολικής, κατά το δυνατόν, προσβασιμότητας. Αν επιθυμείτε έλεγχο και για άλλες ομάδες εμποδιζόμενων ατόμων, παρέχουμε τη δυνατότητα αυτή κατόπιν πρότερης συνεννόησης.

 

ℹ️ Η επιστημονική μας ομάδα περιλαμβάνει Πολιτικό Μηχανικό, Αρχιτέκτονα, Σύμβουλο Προσβασιμότητας, Εκπαιδευτή Προσανατολισμού και Κινητικότητας, με συνδρομή επιπλέον ειδικών ανά περίπτωση. Εξασφαλίζουμε έτσι όχι μόνο την αξιοπιστία των προτεινόμενων λύσεων αλλά και την ευθυγράμμισή τους με τα νομικά πλαίσια.
Μάθετε περισσότερα για τους/τις ειδικούς μας εδώ.

3ο στάδιο: Η αξιολόγηση ολοκληρώνεται μέσα από μία αναλυτική αναφορά προσβασιμότητας στην οποία καταγράφονται τα σημεία προς βελτίωση μαζί με τις προτεινόμενες προσεγγίσεις, καθώς και ποιες από αυτές εφάπτονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο’.

4ο στάδιο: Με την ολοκλήρωση του έργου προβαίνουμε σε συνοπτική εκτίμηση προσβασιμότητας, η οποία θα χρησιμοποιείται ως οδηγός προσβασιμότητας για τον εν λόγω χώρο –είτε για πελάτες είτε για εργαζόμενους με αναπηρία.

Follow-up: Οι συνεργάτες μας με αναπηρία θα εποπτεύουν τις αλλαγές που θα πραγματοποιείτε, σε βάθος χρόνου, δίνοντας σας διαρκή ανατροφοδότηση.

⭐ Ενδεικτικές συνεργασίες ⭐
  • Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας: Υλοποίηση έρευνας προσβασιμότητας στην «Αγορά του Καταναλωτή»
  • Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Μελέτη και δημιουργία προφίλ προσβασιμότητας για 5 δημόσια κτίρια, η οποία τιμήθηκε με χάλκινο βραβείο στα Best City Awards 2022
  • Pfizer: Εκτίμηση προσβασιμότητας γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Praktiker: Εκτίμηση προσβασιμότητας καταστημάτων
  • ΕΛΤΑΜελέτη και δημιουργία προφίλ προσβασιμότητας για τα Καταστήματα Ναυπλίου, Αθηνών και Καλλιθέας
  • Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασού: Αξιολόγηση προσβασιμότητας χιονοδρομικού από focus group εμποδιζόμενων ατόμων.
Γενικές πληροφορίες
  • Το κόστος της συνεργασίας είναι σε απόλυτη εξάρτηση με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των χώρων που θα προσυμφωνηθούν προς εξέταση.
  • Σε εναρμόνιση με το ISO_21902_2021.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα “Εταιρεία Χωρίς Περιορισμούς” επικοινωνήστε μαζί μας στο info@meallamatia.services ή στο 210-2627385.
Close Search Window